Železný Brod : VK Choceň 3:2(21,20,-21,-23,10) a 3:0(19,14,19)

Náš tým je v situaci, kdy už si moc další prohry ani „fighterské“ výstupy dovolit nemůže. Nutno tedy říci, že jsme dramatičnost a zápletku koncovky soutěže nemohli vymyslet lépe. Tento víkend přijel na naši domácí palubovku soupeř, který je doma těžko k poražení, ale  při zájezdech , občas chybí výztuhy z vyšších soutěží a tak tomu bylo částečně i tento víkend. Dopoledne to byl boj v osmi sokolech bez možnosti střídání na středu (Kuba onemocněl, a ty ostatní figury si už ani nepamatuji,….). První dva sety jsme zkušeně uhráli, kdy nutno říci, že na to měl velikou zásluhu nahrávač soupeře (ten který nepřijel i ten který pinkal,… 🙂 snad se nebude zlobit)


Do třetího setu trenér hostí poslal na nahrávku dlouhána, který vše změnil v náš neprospěch a zápas byl v „tie-breaku“. Už jsme jich letos projeli dost, tak tenhle se konečně povedl. Zasloužené vítězství – po velmi bojovném „breaku'“. Dopoledne jsme se dlouho trápili s příjmem a balony zadarmo, což byl největší problém právě třetího setu.

Odpolední zápas po řízečku, Svijanech a zelené (byla nabídnuta i soupeři, ale odmítl,..) jsme to měli o dost jednodušší. Odjel jejich nejlepší smečař (zřejmě na utkání Brna „B“) a Choceň najednou byla kouzla zbavená. Dva sety jsme jim naložili lehce, třetí možná tak vypadá, ale to jenom proto, že si hosté dovolili vyhodit 7 servisů za sebou – už jsme toho měli plné kecky, ale mládež z Chocně to využít nedokázala. Takže nás může jenom těšit, že jako „žebráci“ (dle slov soupeře), jsme tomuto, bezesporu ambicióznímu a tipuji tak o polovinu lehčímu  soupeři, dokázali stařecky naložit a pěkně vytahat za uši. No ale nic netrvá věčně 🙂  a oslavovat moc dnes nebudeme (možná,..). Dnes výborně všichni – vyzdvihl bych Kubinu na drajvu, Barčuse za bojovnost, Martina, že se konečně odpoledne chytil a  jako vždy bojujícího Kuleho, který byl myšlenkami po 2 hodinách spánku v porodnici, více než na hřišti, takže jsem mu ani moc nenadával (což obyčejně ano). Blokaři Šáchič a Dupy to měli moc těžké, ale vydrželi … 8  setů je fakt dost 🙂

  • Ludvíček a Pozděna bez chyby, nicméně  tradičně, velmi nestranně 🙂 (kam, přijedeme, tam nás říznou,….. asi si za to můžeme trochu sami :-))

Přítomni: Ruky, Lukáš, Martin, Barčus, Kubina, Šáchič, Dupy, Kule + Zajda, Karel, Járin.

  • Příští týden máme 4 body z Třebína, z čehož může být Havlíčkův Brod mírně nervózní – dnes dvakrát „slehnul“ s Ústím
  • Proto bych si tipnul, že doma v Havl. Brodě s Hronovem to bude bez překvapení a 2x jako my vyhraje,…. (přeci jenom Havl. Brod je blíže než Eisen Brod :-))
  • Potom my máme doma Dřeváky a Havl. Brod jede na Slávku,… takže jestli nechce bojovat doma s námi o život, bude muset „prikúpiť“,…
  • Bude to veselý konec soutěže 🙂

[print_link] [ratings]

Related Images:

6 Comments

  1. Zdravím kolegy z Brodu a posílám pozdrav z toho jižněji umístěného. Určitě byste byli (stejně jako my) rádi, abyste měli před posledním víkendem jasno a určitě (stejně jako my) byste rádi už slavili záchranu, ale podle mého názoru se stejně bude rozhodovat až v posledním dvojzápase 🙂 no uvidíme. Následující 3 týdny rozhodnou…

  2. Původní dohoda byla „Bříza“, najednou tlf. že „Kopec“,…. opakujeme pořád stejné chyby jako trubky,… už mě ty jízlivosti starýho jezevce na adresu našich mladejch „solidně“ štvou,.. takže definitivně – ENDE !

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*